úterý 2. dubna 2013

Fazolky na kyselo (bez mléka)

Ingredience:
Fazolky na kyselo (bez mléka)


  • 2 cibule
  • 2 petržele
  • olej
  • zelené fazolky (200 g)
  • umeocet
  • sůl
  • sojová smetana (Provamel) - nemusí být
  • případně škrob nebo kuzu na zahuštění



Postup:

Základ na omáčku:

  1. Cibule a petrželky nakrájíme na větší kusy, osmahneme, posolíme, zalejeme trochou vody a dusíme do měkka.
  2. Rozmixujeme do hladka, podle konzistence můžeme naředit vodou nebo zahustit (lžička škrobu nebo kuzu rozmíchaného v trošce studené vody, vlejeme do omáčky a chvíli povaříme).
  3. Pro chuť můžeme přidat sojovou smetanu (dala jsem celou a bylo to moc smetanové, takže raděj půlku nebo i míň).
  4. Dochutíme umeoctem, případně solí (solí se až nakonec, umeocet je zároveň kyselý i slaný), pokud přidáváme sůl, ještě chvíli provaříme.
Fazolky:
  1. Fazolky připravíme na pařáčku do měkka
  2. a zamícháme do hotové omáčky.

Příloha: např. jáhlový knedlík

2 komentáře:

  1. Líbí se mi moc ten jáhlový knedlík!!! Fazolky určitě taky super, ale jednou mi po fazolkách bylo tak blbě, že se docela bojím dát jim ještě šanci!
    I když třeba v polévce mi nevadí, tak nevím, proč na kyselo byl problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :o). Jáhlový knedlík ve zkratce: uvařené jáhly necháme vychladnout, zahustíme kukuřičnou moukou, vytvarujeme šišky a vaříme do vyplavání knedlíku :o).

      Časem nafotím a sepíšu základní recept na jáhly a potom i knedlík.

      Vymazat