Špaldový kuskus |
- špaldový kuskus (1 hrnek)
- 1 cibule
- 1 cuketa
- několik rajčátek
- uzené tofu
- na dochucení sojová omáčka (shoyu)
Postup:
- Špaldový kuskus zalejeme vřící vodou v poměru 1:1,5, přidáme špetku soli, povaříme 2 minuty a necháme dojít pod pokličkou (15 min)
- mezitím si rozehřejeme olej (výborný je sezamový), osmahneme cibuli nakrájenou na osminky, osolíme, po chvíli přidáme pokrájenou cuketu a po osmahnutí rajčátka.
- Smícháme s kuskusem, dochutíme solí nebo sojovkou a můžeme jíst.
- Výborný je posypaný nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
Díky za návod na kuskus, určitě ho ještě zkusím. Já se snažím v rámci hubnutí zařazovat zdravější obiloviny a podobně, ale mám hrozný problém, že nevím co s tim. Jak nejsem od mala navyklá to jíst, tak netuším jak upravit třeba pohanku nebo jáhly :)) takže se k tobě budu chodit inspirovat, vypadá to, že tu bude zdravých receptů až až
OdpovědětVymazatDěkuji :o). Ráda bych dokončila seznam "základů" pro zdravé vaření. Zatím mám publikovanou rýži natural - http://ekobio-klaudie.blogspot.cz/search/label/Z%C3%A1klady a rozpracovanou quinou. Pohanku a jáhly můžu doplnit, až nafotím, snad brzy :o).
Vymazat