Tofu cheesecake |
Korpus:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 80 g rostlinného tuku (Alsan)
- 1/2 hrnku rozdrcených oříšků
- 2 ČL skořice
- 1 PL rýžového sladu
- špetka soli
- tuk na vymazání pekáčku (Malinda Baker's Fat)
Tofu krém:
- 3 balení tofu natural
- 1 skenice rýžového sirupu (420 g)
- šťáva a kúra z 1 citronu
- 1 sáček agar agar (Natural Jihlava)
Postup:
- troubu vyhřejeme na 200 st.
- v robotu smícháme vše, co patří do korpusu, případně přidáme 1-2 lžíce studené vody
- přesypeme do vymazaného pekáčku, pořádně utlačíme (dobré je na to malé prkýnko)
- tofu rozmačkáme do další mísy
- agar agar rozmícháme v půl hrnku vody
- do mísy přidáme ostatní ingredience včetně rozmíchaného agar agaru
- směs rozmixujeme do hladka, nalejeme na korpus
- pečeme - 15 min na 200 st, potom snížíme teplotu na 150 st. a dopečeme (cca 1,5 hod)
Milá Klaudie,
OdpovědětVymazattohle se teď stává můj oblíbený blog. Sice nevařím, ale snad i začnu. Eko bio miluju a tyhle tofu cheesecakes znám od kamarádek veganek. Nikdy bych nevěřila, že to může tak dobře chutnat. Skoro lepší jak originál:-)
A krásný Vánoce!
Moc děkuji :).
OdpovědětVymazat