úterý 13. listopadu 2012

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Těstoviny s dýňovou omáčkou
... byly výborné. Respektive... Míša o nich prohlásil, že "docela jdou". To je u puberťáka, který sní máloco, známka nejvyšší pochvaly.

Takže tady je recept:

Ingredience:

  • 1/2 dýně hokkaido (ta naše byla kapku dozelena, proto tak tmavá omáčka)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • tymián, rozmarýn, sůl

Postup:
  1. Cibuli rozkrájíme na osminky, dýni vydlabeme, vnitřek vyhodíme a zbytek rozkrájíme na větší kousky (i se slupkou).
  2. Rozpálíme olej, přidáme cibuli, dýni, osolíme a až se trochu orestuje, zalejeme horkou vodu a dusíme doměkka.
  3. Omáčku rozmixujeme.
  4. Přidáme dva stroužky česneku, trochu tyminánu a rozmarýnu a necháme projít varem.
  5. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme vodou, pokud je moc řídká, zahustíme lžičkou kuzu rozmíchaného ve trošce studené vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat