Těstoviny s dýňovou omáčkou |
Takže tady je recept:
Ingredience:
- 1/2 dýně hokkaido (ta naše byla kapku dozelena, proto tak tmavá omáčka)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- tymián, rozmarýn, sůl
Postup:
- Cibuli rozkrájíme na osminky, dýni vydlabeme, vnitřek vyhodíme a zbytek rozkrájíme na větší kousky (i se slupkou).
- Rozpálíme olej, přidáme cibuli, dýni, osolíme a až se trochu orestuje, zalejeme horkou vodu a dusíme doměkka.
- Omáčku rozmixujeme.
- Přidáme dva stroužky česneku, trochu tyminánu a rozmarýnu a necháme projít varem.
- Pokud je omáčka moc hustá, zředíme vodou, pokud je moc řídká, zahustíme lžičkou kuzu rozmíchaného ve trošce studené vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat